Împuternicirile de reprezentare vor putea fi acordate din orice colț al lumii prin intermediul MPower

Noutatea celei de a șaptea săptămâni a campaniei de comunicare, prilejuită de cei 10 ani ai e-Guvernării în Republica Moldova, este lansarea unui nou serviciu electronic – MPower – Registrul împuternicirilor de reprezentare în baza semnăturii electronice.

Sistemul informațional MPower permite atât cetățenilor aflați pe teritoriul Republicii Moldova, cât și conaționalilor noștri de peste hotare să acorde unei terțe persoane împuterniciri de reprezentare din orice colț al lumii.

Lansarea a fost anunțată ieri, 24 noiembrie 2020, în cadrul evenimentului LIVE cu Agenția de Guvernare Electronică, unde specialiștii noștri au explicat participanților și publicului larg în ce constă funcționalitatea platformei și ce avantaje oferă utilizatorilor noul sistem informațional automatizat MPower.

Managerul de proiect Igor Bercu a menționat: „Serviciul de reprezentare MPower permite într-o modalitate simplă de a oferi împuterniciri în baza semnăturii electronice și durează doar câteva minute”.

De asemenea, consultantul juridic al AGE Vadim Vintilă s-a referit la cadrul legal care stă la baza funcționării MPower și a subliniat: „Acordarea împuternicirilor de reprezentare se poate face autonom, fără asistența din partea serviciilor notariale, este gratuit, reduce costurile și timpul de acordare. Este accesibil pentru persoane fizice și juridice de drept public și privat, în baza semnăturii electronice calificate”.

„Sistemele informaționale de stat sunt foarte ușor de gestionat pentru că ele sunt integrate și se află în interconexiune. MPower se bazează pe serviciile MPass, MSign, MNotify, MLog, MConnect, MCabinet și MCloud, a declarat Artur Reaboi, arhitect sisteme informaționale al AGE.

În cadrul evenimentului de ieri a fost demonstrat modul de accesare a noului serviciu guvernamental și oferite recomandări viitorilor utilizatori despre cum funcționează sistemul la modul practic. Totodată, specialiștii AGE au anunțat disponibilitatea continuă de a oferi ghidaj tuturor solicitanților de suport privind accesarea cu succes a serviciilor publice digitale.

Sergiu Strungaru, Șef al Direcției generale informații si evidențe operative a STI, invitat la eveniment, a subliniat că noul serviciu guvernamental MPower facilitează procesul de obținere a împuternicirilor, exclude suportul de hârtie, minimizează costurile și cazurile de falsificare sau interpretare a documentelor și a felicitat autorii noului produs dorindu-le succes și mai multe proiecte digitale eficiente.

În aceeași ordine de idei, directorul executiv al Asociației Investitorilor Străini Ana Groza a mulțumit echipei AGE pentru colaborare strânsă și impactul produselor electronice publice asupra digitizării economiei și a exprimat gratitudine organizatorilor pentru o prezentare detaliată, clară și utilă, argumentând că digitizarea nu mai este o utilitate, ci o necesitate.

Alături de celelalte servicii electronice noi care au fost lansate în cadrul transmisiunilor LIVE cu AGE, noua platformă de guvernare digitală oferă beneficii semnificative utilizatorilor și se înscrie în seria de servicii menite să îmbunătățească performanța guvernării în Republica Moldova, să reducă costurile, birocrația și să aducă serviciile publice mai aproape de necesitățile cetățeanului.

Total
0
Shares
Total
0
Share