Politic

În 2022, cheltuielile prezidențiale pentru vizitele externe au constituit 514 403,43 lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În scopul asigurării transparenței cheltuielilor publice, a fost publicat raportul privind deplasările de serviciu efectuate în străinătate de către președintele Republicii Moldova și membrii delegațiilor în anul 2022.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pe parcursul anului trecut, Președinta Maia Sandu a avut 19 deplasări peste hotare. Șefa statului a avut discursuri în plenara Parlamentului European și la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, și a participat cu alocuțiuni la mai multe reuniuni internaționale, conferințe și evenimente publice, unde a avut și întrevederi bilaterale. De asemenea, Președinta Maia Sandu a efectuat câteva vizite bilaterale, la invitația omologilor săi și a altor oficiali de rang înalt din țările gazdă.

Cheltuielile Administrației Prezidențiale pentru vizitele externe efectuate în anul 2022 au constituit 514 403,43 lei. Pentru anul 2023, suma alocată pentru vizite în străinătate este de 700 000 lei.

Este de menționat că în această sumă de 514 403,43 lei nu sunt incluse cheltuielile pentru transport, bodyguarzi și autoturisme. Aceste cheltuieli sunt suportate din bugetul SPPS.

loading...

Comments are closed.