În anul 2018, Republica Moldova a exportat vin în valoare de peste 2 miliarde lei

În câte țări ale lumii sunt vândute vinurile moldovenești, Este impresionant, cricova, milestii mici, purcari, ziua vinului 2018 chisinau, republica moldova, agricultura, guvernul filip, pdm 

În anul 2018, Republica Moldova a exportat vinuri în valoare de 2,88 mlrd lei, suma fiind cu 11% mai mare decât în anul precedent. Cantitatea de vin exportată a crescut cu șapte la sută și a atins cifra de circa 14 mln decalitri. Datele au fost prezentate astăzi la conferința națională a filierei vitivinicole.

Cel mai mult vin moldovenesc a fost importat de România, valoarea acestuia fiind de 205 mln lei, fiind urmată de China și Polonia, cu importuri de peste 160 mln lei. Prețul unui litru de vin îmbuteliat a scăzut cu 6 la sută, ajungând la 31,2 lei.
 
Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), Gheorghe Arpentin a declarat la conferință că “în anul 2018 au fost recoltate 680 mii tone de struguri de pe o suprafață totală de 128 mii hectare de viță-de-vie. Mai bine de jumătate dintre aceștia au fost utilizați pentru producerea vinului. Astfel, vinul pentru consum obținut a constituit 19 mln decalitri”.
 
În Registrul vitivinicol al Republicii Moldova sunt înregistrate peste 180 de vinării.
Republica Moldova, premiată cu locul I la concursul anual de vinuri, organizat la Geneva
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share