Economic

În atenția agenților economici! SFS anunță când este ultima zi operațională pentru încasări și plăți bugetare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Fiscal de Stat informează despre faptul că, în anul curent, ultima zi operațională pentru încasări și plăți bugetare este data de 30 decembrie 2021.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În ultima zi lucrătoare a anului bugetar nu se efectuează operațiuni de încasări şi plăţi, ci doar operațiuni interne şi de încheiere a anului bugetar.

Astfel, în vederea evitării situațiilor imprevizibile, autoritatea fiscală recomandă efectuarea plăților la Bugetul Public Național în anul 2021 pînă la 30 decembrie 2021.

Potrivit legislației în vigoare, persoana trasă la răspundere pentru încălcare fiscală poate beneficia de o reducere cu 50% a amenzilor aplicate dacă achită în termen de 3 zile lucrătoare de la data înmânării deciziei asupra cazului de încălcare fiscală, sumelor calculate suplimentar spre plată la buget sau stinge obligația fiscală prin compensare.

În cazul aplicării sancțiunii contravenționale, contravenientul achită jumătate din amenda aplicată în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data aducerii la cunoștință a deciziei de aplicare a sancțiunii contravenționale.

Totodată, în funcție de caz, pentru a beneficia de reducerea cu 50% a amenzilor aplicate la data de 31 decembrie 2021, achitarea acestora poate fi efectuată în următoarele 3 zile lucrătoare.

loading...

Comments are closed.