În atenția locuitorilor Chișinăului! Stocarea deșeurilor vegetale în containere este interzisă

În contextul desfășurării campaniei de salubrizare de primăvară în municipiul Chișinău, Î.M. Regia „Autosalubritate” îndeamnă locuitorii capitalei din sectorul particular, precum și gestionarii fondului locativ să nu arunce deșeuri vegetale (iarbă, frunze uscate, resturi de plante, ramuri de la copaci sau arbuști) în containerele pentru deșeurile municipale.

Astfel, pentru a nu da peste cap sau îngreuna activitatea operatorului municipal de salubrizare, locuitorii capitalei sunt îndemnați să respecte regulile de colectare a deșeurilor vegetale și să le depună în locurile special destinate. De asemenea, gestionarii fondului locativ sunt rugați să informeze muncitorii responsabili de salubrizare în curțile de bloc, despre modul corect de stocare a deșeurilor vegetale.

Deșeurile vegetale TREBUIE colectate separat de celelalte tipuri de deșeuri, în saci sau recipiente speciale și depozitate lângă platformele comune de stocare a deșeurilor și nicidecum în containere. Ulterior, aceste deșeuri vor fi evacuate de operatorul specializat, fiind compostate și transformate în îngrășământ natural, care va fi folosit pentru fertilizarea solului în zonele verzi ale orașului.

De asemenea, Î.M. Regia „Autosalubritate” îndeamnă șoferii să respecte semnele de restricție și să nu parcheze în apropierea platformelor comune de stocare a deșeurilor, pentru a asigura accesul și colectarea eficientă a deșeurilor.

Campania „Curățenia generală de primăvară” din municipiul Chișinău se desfășoară în perioada 4 martie – 3 mai 2024.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share