Social

În cadrul campaniei „O nouă viață” tinerele mămici vor primi cutia pentru nou-născuți, din partea Guvernului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Familiile din ţară vor primi, începând de astăzi, cutii cu bunuri de primă necesitate pentru fiecare nou-născut, în cadrul campaniei lansate de guvern „O nouă viață”, inițiativă inspirată din proiectul Fundației lui Vlad Plahotniuc, „Edelweiss”.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a înmânat astăzi, la Spitalul municipal nr.1, primele cutii cu bunuri la nașterea copilului.

În luna decembrie urmează să fie repartizate 2842 de cutii, în toate maternitățile din țară, astfel încât toate familiile să beneficieze de cutiile pentru nou-născuți.

Setul de bunuri include hăinuțe, păturică, set de lenjerie de pat pentru copii, scutece, produse de igienă, șervețele umede de unică folosință, jucărie de pluș, saltea și materiale informaționale pentru mămici. Toate articolele sunt de producție autohtonă, cu excepția pachetului de scutece.

„Sperăm că prin această inițiativă să sporim natalitatea în Republica Moldova, oferind un ajutor suplimentar familiilor cu copii”, a spus Silvia Radu.

Cutiile-cadou pentru nou-născuţi vor ajunge atât la părinţii care sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, cât şi la străinii cu drept de şedere în ţara noastră. Cheltuielile bugetului de stat în acest scop, pentru 2018, vor fi de aproximativ 5,7 milioane de lei, iar pentru anul viitor vor fi necesare aproape 68 de milioane de lei

Pe parcursul anului 2017, în Republica Moldova s-au născut peste 30 mii de copii. Practica donării cutiei cu bunuri la naştere este implementată în mai multe ţări din lume, o condiţie fiind ca mărfurile incluse să fie de la producători autohtoni.

loading...

Comments are closed.