În cadrul unui interviu, Ilan Șor a oferit detalii despre crearea noului Bloc politic „Ș.O.R” și planurile de viitor

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a anunțat despre înființarea noului bloc politic de opoziție „Ș.O.R”. Politicianul a subliniat, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24, că blocul este pregătit să lupte în lipsa totală a justiției și a principiilor de drept. În același timp, și-a exprimat încrederea că va obține victoria, deoarece mai mult de jumătate din populația Republicii Moldova îl susține.

„Blocul se numește “Șansă. Obligații. Realizări”. De ce aceste trei cuvinte? Deoarece sunt asociate cu Partidul „ȘOR”. Oamenii ne-au oferit o șansă, noi ne-am asumat obligații și le-am realizat. Abrevierea blocului este „Ș.O.R””, a explicat Ilan Șor.

Politicianul a remarcat că din blocul „Ș.O.R” vor face parte zece partide politice. Două au aderat deja – vorbim despre „Ai noștri” și „Forţa de Alternativă şi de Salvare a Moldovei”, iar cu alte opt sunt purtate negocieri.

Potrivit lui Ilan Șor, scopul blocului politic este, în primul rând, obținerea victoriei la alegerile locale, prezidențiale și parlamentare.

„În prezent, blocul are un singur dușman – partidul de guvernământ antipopular PAS, în frunte cu președintele Maia Sandu, care a uzurpat puterea în Republica Moldova. Astăzi, blocul nostru de opoziție este nevoit să lupte în condiții de absență totală a justiției și a legilor. Totuși, pentru că mai mult de jumătate din populația țării ne susține, conform estimărilor noastre, suntem convinși că vom învinge”, a precizat politicianul.

Ilan Șor a declarat că personal va coordona activitatea blocului „Ș.O.R”, deoarece, actualmente, principala sarcină este gestionarea și luarea deciziilor.

“Planificăm, în următoarele câteva săptămâni, să creăm un guvern din umbră, așa cum obișnuim să-l numim. Acesta nu doar va comenta, dar va ajuta mai multe ramuri să supraviețuiască situației social-economice dificile. De asemenea, blocul planifică, în următoarele zile, să instituie organele de conducere. Acestea vor fi departamente responsabile de diferite domenii și regiuni ale țării, a continuat liderul blocului „Ș.O.R””.

Potrivit lui Ilan Șor, programul politic al blocului va fi elaborat în baza programului partidului „ȘOR”, orientat spre soluționarea problemelor sociale și economice, păstrarea neutralității și suveranității totale a Republicii Moldova, așa cum prevede Constituția. Totodată, politicianul a admis că actuala guvernare s-ar putea opune înregistrării blocului, însă a dat asigurări că vor fi identificate soluții legale și pentru soluționarea acestei probleme.

Printre altele, el a menționat că la Curtea Europeană a Drepturilor Omului este în pregătire un proces cu privire la interzicerea activității partidului „ȘOR”, și există mari speranțe că rezultatul va fi pozitiv.

„Noi înțelegem că Partidul „ȘOR” își va redobândi statutul juridic, și va deveni imediat un membru cu drepturi depline al blocului politic și electoral „Ș.O.R”, a spus politicianul.

Dar cel mai important, în opinia politicianului, este că lovitura aplicată Partidului „ȘOR” a unit și mai mult echipa, dar nu a distrus-o, așa cum a sperat partidul de guvernământ.

Politicianul a adăugat că, “comportamentul guvernării este, mai degrabă, o lovitură asupra actualului regim politic, deoarece confirmă lipsa justiției și legilor în Republica Moldova”.

„Astăzi, Moldova este o țară fără legi, fără justiție. Maia Sandu și PAS au demonstrat asta întregii lumi. Tocmai de aceea, nu întâmplător, mulți analiști internaționali au criticat decizia Curții Constituționale, deoarece este o măsură fără de precedent, care nu este aplicată în lumea civilizată. Reprezentanții temporari ai actualei guvernări au demonstrat însă, din păcate, că în țara noastră poți să faci ce vrei cu opoziția politică. Noi suntem nevoiți să existăm în conformitate cu regulile stabilite de Maia Sandu, dar vom lupta împotriva acestora, și sunt sigur că vom reuși”, a adăugat Ilan Șor.

Noul bloc politic, coordonat de Ilan Șor, își propune să apere interesele cetățenilor și să lupte împotriva regimului politic actual, care acționează în detrimentul poporului Republicii Moldova.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share