Alte știri

În capitală a fost dat startul Maratonului de Vaccinare. Cât va dura

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dat astăzi startul Maratonului de vaccinare la Palatul Republicii, prevăzut pentru zilele de: 28-30 mai 2021. La deschiderea oficială a evenimentului au participat oficiali din cadrul Primăriei Chișinău, ai Ministerului de resort, ai IMSP SCM „Sfânta Treime”, ai UNICEF Moldova, ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu” etc.

Primarul General, Ion Ceban, în calitate de coorganizator al Maratonului a menționat că pentru buna desfășurate a evenimentului, sunt implicate peste 170 de persoane (fără personalul tehnic), astfel că procesul de vaccinare va decurge fără oprire. Totodată, pentru cetățenii care așteaptă afară rândul pentru imunizare, au fost asigurate condiții: scaune, apă și WC-uri biologice.

De asemenea, edilul a făcut apel către cetățenii prezenți la Palatul Republicii, să dea dovadă de răbdare și precauție, astfel ca procesul de imunizare să se desfășoare civilizat, fără incidente. „Vrem ca populația să fie sănătoasă, iar oameni dragi nouă să nu riște cu diverse complicații pe care le poate da infecția COVID-19″, a mai spus Primarul.

În cadrul Maratonului, care se desfășoară în intervalul orelor: 09:00 – 22:00, pe adresa: Chișinău, strada Maria Cebotari, 16, vor fi disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19 aprobate în Republica Moldova, recepționate de la Agenția Națională de Sănătate Publică. În caz de necesitate, cantitatea de seruri va fi suplimentată, cu excepția vaccinului Pfizer care este în stoc limitat. Totodată, precizăm că loturile de vaccin au fost prevăzute direct pentru desfășurarea acțiunii de masă anunțate, fiind exclusă completarea cu seruri de la alte instituții.

În scopul evitării aglomerațiilor, cetățenii vor fi organizați în fluxuri multiple (20 linii de vaccinare).

Vaccinarea va fi posibilă fără o programare prealabilă,  doar cu buletinul de identitate. Sunt invitați să participe toți doritorii de a se proteja de infecția COVID-19.

Maratonul este organizat cu suportul Centrului municipal de vaccinare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”.

Vaccinarea împotriva COVID-19 e singura soluție pentru a opri pandemia și a reveni la o viață obișnuită.

Vino la maraton alături de întreaga familie, prieteni sau colegi!

loading...

Comments are closed.