Alte știri

În capitală s-a desfășurat o nouă acțiune de înverzire a teritoriului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău a desfășurat astăzi o nouă acțiune de plantare a arborilor în parcuri, scuaruri, zone verzi, curți de blocuri etc. Este cel de-al treilea eveniment organizat în cadrul Campaniei de înverzire a teritoriului capitalei, cu participarea a 1000 de persoane.

Timp de câteva ore, conducerea Primăriei și angajații aparatului central, alături de reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au sădit 2000 de puieți în Pădurea – Parc „Schinoasa” (Motocros), din cartierul Telecentru.

Astfel, în sectoarele capitalie au fost plantați circa 10500 de arbori de diferite specii. Autoritățile publice locale au pus la dispoziția participanților material săditor, hârlețe, găleți și apă.

De asemenea, reprezentanții municipalității au participat la plantarea arborilor și arbuștilor pe următoarele adrese:

Pretura Botanica: Zona forestiera Aeroport (șos. Muncești, 810/2), curtea Preturii Botanica;

Pretura Buiucani: Parcul „La Izvor” ( în zona lacurilor 2, 3 și 4), Parcul „Valea Morilor” (zona digului);

Pretura Centru: Pădure – Parc „Schinoasa” (în preajma Ministerului Apărării (MA), a batalionului de gardă a MA, cooperativei de garaje), Pădure – Parc „Schinoasa” (vizavi de imobilul din str. Pietrarilor 17), Motorcros;

Pretura Ciocana: Pădurea – Parc „Râșcani” (M. Sadoveanu colț cu str. Ig. Vieru, M. Sadoveanu colț cu str. P. Zadnipru), Pădurea – Parc Nicolae Milescu – Spătarul, Scuarul „Ginta Latină”, terenul din str. Nicolae Milescu – Spătarul, curțile blocurilor de locuințe (ACC, APLP, CCL);

Pretura Râșcani: Pădurea – Parc „Lunca Găștii”, Pădurea – Parc (str. Montană), Șoseaua Balcani colț cu str. Mircești.

În acest context, municipalitatea face apel către cetățeni, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, conducătorii instituţiilor publice de a participa activ la acțiunile de înverzire a capitalei, pentru a avea un oraș mai verde și cu aer curat.

Pe durata Campaniei de plantare a arborilor, pe teritoriul capitalei, în toamna curentă, urmează a fi sădiți circa 100 mii de arbori.

Citește și: Igor Dodon a avut o întrevedere cu membrii Academiei de Științe a Moldovei

loading...

Comments are closed.