În câte țări ale lumii sunt vândute vinurile moldovenești? Este impresionant!

În câte țări ale lumii sunt vândute vinurile moldovenești, Este impresionant, cricova, milestii mici, purcari, ziua vinului 2018 chisinau, republica moldova, agricultura, guvernul filip, pdm 
 

Vinurile moldovenești devin tot mai cunoscute pe piețele internaționale! În prezent, 85% din vinurile produse în Republica Moldova sunt exportate.

Potrivit directorului Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin, vinurile moldovenești sunt exportate în 63 de țări ale lumii, iar cele mai multe sticle ajung în Polonia, România, Cehia, Federația Rusă și China.

“Dacă luăm cantitatea de vin exportată raportată la cantitatea de vin produsă, noi ocupăm primul loc în lume. 85% din vinurile noastre merg la export. Avem o activitate intensă la export”, a declarat Gheorghe Arpentin în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei” de la Radio Sputnik Moldova.

Amintim că, pe 6 și 7 septembrie, Republica Moldova a fost gazda celei de-a III-a Conferințe Mondiale a Turismului Vitivinicol. O premieră pentru țara noastră. La eveniment au participat 200 de reprezentanți ai turismului vitivinicol din peste 60 de țări, jurnaliști și bloggeri străini, dar și oficiali și producători de vinuri autohtoni.

2018, Moldova a devenit capitala turismului vitivinicol, pavel filip, chiril gaburici, partidul democrat, vlad plahotniuc, pdm, vinuri moldovenesti, turism rural 

Total
0
Shares
Total
0
Share