În Ceadîr-Lunga a fost declarată situație excepțională ca urmare a ploilor puternice

În municipiul Ceadâr-Lunga a fost declarată situație excepțională după ce autoritățile au estima prejudiciile provocate de ploile puternice care au căzut pe data de 25 iunie. Potrivit Comisiei pentru situației excepționale din cadrul Primăriei Ceadîr-Lunga, au fost inundate locuințe, beciuri și au fost spălate porțiuni întregi de drum, scrie IPN

Ploile puternice au inundat cel puțin opt apartamente, iar pagubele calculate de autorități se ridică 150 de mii de lei. De asemenea, au fost afectate subsoluri, curți, grădini și peste 30 de gospodării. În acest caz, prejudiciile sunt estimate la circa 100 de mii de lei. prejudiciul provocat de pe urma inundării încăperilor mai multor agenți economici încă se mai calculează.

Într-un sector al orașului, din cauza precipitațiilor puternice a fost inundată fântâna arteziană care asigura alimentarea cu apă. Până la repararea instalației, locuitorii din acest sector sunt aprovizionați cu apă cu ajutorul cisternelor.

Totodată, o stradă asfaltată din municipiu a fost distrusă practic complet. A fost calculat un prejudiciu de circa 4 milioane de lei. Alți 550 de mii de lei sunt calculați ca urmare a prejudicierii drumurilor în varianta albă.

Situația excepțională este valabilă până pe data de 2 iulie. Autoritățile publice locale precizează că la Primărie pot fi depuse cereri din partea cetățenilor și a agenților economici care au avut de suferit în urma calamităților. Totodată, administrația locală a hotărât să se adreseze autorităților regionale din UTA Găgăuzia și autorităților centrale de la Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share