În Chișinău are loc Maratonul de vaccinare a cadrelor didactice

Vineri și sâmbătă (30-31 iulie 2021), la Centrul municipal de vaccinare (str. Petru Rareş, 18)  se va desfășura Maratonul de Vaccinare pentru cadrele didactice cu genericul „Hai la școală în siguranță”. La eveniment sunt așteptați să se imunizeze împotriva COVID-19 toți angajații din sistemul educațional din capitală: cadrele didactice și personalul auxiliar.

La maraton vor fi disponibile vaccinuri de la diverși producători: Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sputnik V (doza 2).

Vineri, în prima zi a evenimentului, sunt invitate pentru imunizare cadrele didactice și personalul auxiliar din învăţământul general (şcoli, grădiniţe), iar sâmbătă sunt programați să primească serul antiCOVID angajaţii Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei ai Direcţiei Cultură.

Capacitatea Centrului municipal de vaccinare este de 1200 de persoane pe zi.

Vaccinul este administrat gratuit, în baza actului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

Primăria Chișinău va asigura buna organizare a procesului de imunizare: în preajma Centrului municipal de vaccinare vor fi instalate corturi anticaniculă. Tot aici va fi mobilier urban şi apă potabilă, iar polițiștii și voluntarii de la Centrul municipal de Tineret Chişinău vor fi prezenți pentru a ajuta la necesitate.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că la 1 septembrie, municipalitatea își propune asigurarea procesului educaţional cu prezenţa fizică în sălile de clasă a profesorilor şi elevilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share