Actual

În Chișinău nu s-au administrat doze de vaccin cu termen depășit, anunță primarul general, Ion Ceban

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Chișinău nu s-au administrat doze de vaccin cu termen depășit, anunță primarul general, Ion Ceban, după convocarea în ședință a personalului medical responsabil de managementul procesului de vaccinare, transmite IPN.

Potrivit primarului, după ședința Curții de Conturi și prezentarea raportului în care s-a vorbit despre administrarea vaccinurilor expirate, a dispus verificări, dat fiind că au fost vizate și trei Asociații Medicale Teritoriale din Chișinău.

„Anunț cu toată responsabilitatea și fermitatea că în Chișinău nu s-au administrat doze de vaccin cu termen depășit! Anume noi, în municipiu, am prioritizat procesul de vaccinare: am investit enorm în infrastructura de vaccinare, am investit mult mai mult decât au investit autoritățile centrale și Ministerul Sănătății. 70 puncte de vaccinare au fost organizate, primul și unicul Centru de vaccinare (centrul municipal), 2 puncte mobile (autobuz și troleibuz), echipe mobile pentru vaccinare la domiciliu”, a scris primarul pe pagina da de Facebook.

Până acum, în municipiul Chișinău, în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice și private, au fost imunizate circa 286 de mii de persoane cu prima doză peste 186 de mii cu ambele doze și mai bine de 7 mii de persoane cu doza booster.

Într-un raport prezentat săptămâna trecută, Curtea de Conturi a anunțat că ar fi fost administrate circa 7 mii de doze de vaccin cu termenul de valabilitate expirat. Ministerul Sănătății a infirmat constatările din raport și a instituit o comisie de anchetă.

loading...

Comments are closed.