În data 31 decembrie și 1 ianuarie, 364 de pacienți s-au adresat la urgență, cu 50% mai mult decât de obicei

Medicii specialiști de gardă de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă au consultat în ultimele 48 de ore, pe 31 decembrie și 1 ianuarie, 364 de pacienți, cu 50% mai mult decât în zilele obișnuite.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene, a specificat că 74 de pacienți au necesitat internare, iar ceilalți au primit îngrijirile medicale necesare și au plecat să se trateze acasă sub supravegherea medicului de familie.

În această perioadă, au fost efectuate 57 de intervenții chirurgicale, iar pentru moment toți pacienții sunt în stare de gravitate medie, stabilă.

De asemenea, au ajuns în unitățile de urgență nouă victime ale accidentelor rutiere, dintre care doi pacienți sunt internați. De îngrijiri medicale a avut nevoie și o persoană ce a fost lovită de focurile de artificii, însă nu a necesitat spitalizare.

La fel și Serviciul Republican AVIASAN a fost solicitat în această perioadă. Au fost transferați interspitalicesc 15 pacienți, 7 copii și 8 adulți și s-a efectuat o intervenție chirurgicală.

Total
0
Shares
Total
0
Share