În fruntea Economiei avem un blogger care nu face nimic, acuză Ruslan Codreanu

 

Ruslan Codreanu, liderul Partidului Puterea Oamenilor și fost primar general interimar al municipiului Chișinău, a lansat o critică dură la adresa Ministerului Economiei din Republica Moldova. El a declarat că ministrul Dumitru Alaiba este un ministru blogger care nu se ocupă de dezvoltarea economiei.

Codreanu a subliniat că Republica Moldova se confruntă cu o lipsă de economie și că ministru Economiei, Dumitru Alaiba, nu se concentrează pe acest domeniu și nu îl dezvoltă în mod eficient. Acesta a menționat inclusiv Fondul de garantare a creditelor pentru afaceri, gestionat de Organizația de Dezvoltare a Afacerilor, care dispune de 150 milioane de lei, dar care nu beneficiază de o economie solidă și afaceri mici și mijlocii care să utilizeze aceste oportunități financiare.

PARTEA 2: Lobbyismul intereselor înguste în domeniul asigurărilor, între Andrian Candu și Dumitru Alaiba

Codreanu a criticat faptul că în loc să se ocupe de economie, ministrul a creat un e-mail pentru raportarea birocrației și legilor ineficiente din domeniu. El a evidențiat și existența a 15 studii economice costisitoare care zac în minister fără a fi puse în practică.

Liderul Partidului Puterea Oamenilor a accentuat și faptul că există experți angajați de peste 20 de ani în minister, cu salarii mari, care propun aceleași proiecte ministeriale, nerealizare nici de către miniștrii anteriori.

Codreanu a subliniat că în ciuda promisiunilor de majorare a subvențiilor în agricultură în campania electorală, aceste măsuri nu pot avea un impact semnificativ dacă nu există o industrie agricolă dezvoltată. El a evidențiat și problemele create de monopoluri care împiedică dezvoltarea afacerilor și lipsa de distribuire eficientă a fondurilor necesare.

În final, Ruslan Codreanu a concluzionat că economia Republicii Moldova nu se dezvoltă corespunzător și că acțiunile necesare pentru a remedia situația nu sunt întreprinse de către actualul minister de resort.

Total
0
Shares
Total
0
Share