În luna mai, Moldovagaz va achiziționa gaze naturale de la Energocom. Prețul nu a fost dezvăluit

 

Moldovagaz, în calitate de furnizor de servicii publice și în conformitate cu prevederile Legii nr. 108/2016 privind gazele naturale, și în scopul de a menține un echilibru între prețul minim de achiziție și asigurarea furnizării de gaz pentru consumatorii finali, a inițiat achiziționarea acestuia pentru luna mai 2024 prin intermediul platformei de tranzacționare “BRM East Energy” a Bursei Române de Mărfuri.

În urma licitației desfășurate pe platforma “BRM East Energy” la data de 23 aprilie 2024, compania Energocom a fost desemnată furnizorul de gaze pentru Moldovagaz în luna mai 2024. Conform condițiilor licitației, prețul de livrare va fi stabilit în ultima zi a lunii aprilie a anului curent, iar formula de preț va fi legată de indicele “TTF”.

“Moldovagaz va continua să asigure achiziționarea de gaze naturale pentru consumatorii săi la cele mai mici prețuri disponibile pe piață”, a declarat Vadim Ceban, conducătorul companiei.

Anterior, Victor Parlicov, ministrul Economiei, susținea că Moldovagaz ar putea reveni la achizițiile de la Gazprom începând cu 1 mai curent, în cazul în care prețurile oferite de către concernul rus vor fi mai avantajoase.

Total
0
Shares
Total
0
Share