Actualitate

În municipiile Cahul, Soroca și în orașul Vulcănești a fost instituit Cod Roșu de alertă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cod Roșu de alertă în municipiile Cahul, Soroca și orașul Vulcănești. Deciziile au fost luate de Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, informează Agora.md

Potrivit Comisiei teritoriale extraordinare de sănătate publică Cahul, în ultimele două săptămâni a fost înregistrată o creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Astfel, din numărul total de localități ale raionului, în 21 se atestă o situație nefavorabilă.

În cazul raionului Soroca, Codul Roșu a fost instituit în municipiu, dar și în alte opt sate, în total fiind înregistrate 61 de cazuri de îmbolnăvire. În același timp, responsabilii municipali din domeniul sănătății au precizat că rata de vaccinare din zonă este de sub 20%.

La Vulcănești a fost declarat Cod Roșu de alertă epidemiologică, după ce în ultimele 14 zile au fost înregistrate 18 cazuri de COVID-19, majoritatea fiind de import, la mai mulți locuitori care au revenit din Turcia.

Printre restricțiile instituite odată cu declararea alertei de Cod Roșu, se numără purtarea obligatorie a măștilor în spațiile publice închise, inclusiv în aer liber în cazul în care este prezentă o aglomerație de persoane, de rând cu respectarea distanței fizice de minim un metru. În același timp, este interzisă activitatea cluburilor de noapte și a altor zone de agrement, slujbele religioase urmează a se desfășura în aer liber, iar la evenimentele din cadrul unităților de alimentare publică pot participa cel mult 50 de persoane.

Citește și: Vom avea un nou ambasador al Poloniei în țara noastră. Bartlomiej Zdaniuk, care cunoștea la perfecție limba română, pleacă din funcție

loading...

Comments are closed.