Externe

În Norvegia nu se va mai tăia niciun copac! Motivul acestei decizii naționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Crearea anumitor produse în lume este legată direct sau indirect de tăierea pădurilor tropicale, atât obiecte din lemn cât și produse cu ulei de palmier. În special suferă pădurile din Argentina, Bolivia, Paraguay, Indonezia, Malaezia și Noua Guinee. Este greu să vezi kilometrii de defrișări, care cândva era alei cu sute de copaci.

Autoritățile din Norvegia nu vor mai cumpăra marfă care are legătură cu defrișarea copacilor. Cu orice companie, care taie pădurile tropicale, nu se vor încheia contracte de stat.

În ultimii ani, companiile au încetat cumpărarea a asemenea mărfuri, dar până în prezent nu era întărit prin obligațiuni impuse de autorități. Și iată că s-a întâmplat. Norvegia va fi prima țară din lume, care a renunțat complet la asemenea mărfuri. Acum vor fi înaintate cerințe dure către cumpărăturile efectuate de stat, pentru a apăra pădurile planetei.

Fondul Norvegiei a cerut și altor țări să facă același lucru, mai ales adresându-se Marii Britanii și Germaniei. Pentru că păstrarea pădurilor este o misiune importantă pentru toate popoarele, și chiar dacă este un pas mic, este făcut în direcția corectă.

loading...

Comments are closed.