Actual

În perioada 19 -23 octombrie este marcată Săptămâna Europeană pentru Siguranța la locul de muncă

Pinterest LinkedIn Tumblr
În perioada 19 -23 octombrie, în cadrul Uniunii Europene se vor desfășura activități dedicate Săptămânii Europene pentru Siguranța la locul de muncă. Cu această ocazie, Agenția Europeană pentru Siguranță și Sănătate la Locul de Muncă și Comisia Europeană lansează Campania de informare Healthy Workplaces Lighten the Load, care își propune să atragă atenția tuturor autorităților responsabile asupra riscurilor legate de nerespectarea normelor de siguranță la locul de muncă. 
Tematica ediției din acest an se referă la prevenirea tulburărilor musculo-scheletice survenite la locul de muncă cu scopul de a face posibilă intervenția timpurie și reabilitarea deplină.
Republica Moldova alături de statele membre UE se alătură activităților desfășurate și susține eforturile comunitare de a readuce pe agenda de discuții respectarea celor mai înalte standarde de sănătate și siguranță la locul de muncă. Printre progresele înregistrate de către țara noastră, începând cu implementarea Acordului de Asociere și până în prezent, se numără 22 de acțiuni întreprinse din totalul de 30 menite să asigure transpunerea legislației UE în cea națională în domeniul sănătății și securității la locul de muncă.
Având în vedere impactul actualei pandemii, care transformă fundamental modul nostru de viață și condițiile de muncă, sănătatea și siguranța la locul de muncă capătă o importanță primordială.
loading...

Comments are closed.