În perioada 19-27 aprilie accesul la cimitirile din Chișinău va fi interzis

Primăria Chișinău informează că în săptămâna dintre Paște și Paștele Blajinilor, adică 19-27 aprilie 2020, va fi interzis accesul în cimitirele din oraș, cu excepția înhumărilor.

O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului.

Astfel, în perioada menționată, accesul în cimitire va fi coordonat cu Î.M. „Combinatul Servicii Funerare” și va fi permis doar persoanelor care participă la procesiunile funerare (maxim 10 persoane).

Potrivit primarului general, Ion Ceban, restricțiile impuse de autoritățile locale sunt necesare, în scopul evitării aglomerării cetățenilor în cimitire, ca și măsură pentru prevenirea infecției COVID 19. În context, e de menționat că urmează a fi solicitată și paza acestor obiective de către reprezentanții poliției.

„Avem o nouă săptămână în față, când informarea cetățenilor trebuie să fie mai sporită. Creștinilor ortocși le recomand să fie prudenți și să ia în calcul recomandările specialiștilor și autorităților. Ştiu că sunt lucruri importante și sfinte, dar nimic nu este acum mai important decât a nu pune viaţa cetăţenilor în pericol”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban, la ședința operativă a Primăriei prezidată online.

Totodată, circulația transportului public în zilele de weekend rămâne sistată.

Amintim că, anterior, în cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, s-a hotărât ca anul acesta marcarea Paștelui Blajinilor să fie amânată pentru datele de 6, 7 și 8 iunie. Asta deși, conform datinei creștinești, pomenirea rudelor și apropiaților decedați se face la o săptămână de la Învierea Domnului, adică de la ziua în care sărbătorit Paștele.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ // Un alt deces provocat de COVID-19 înregistrat astăzi în Republica Moldova

Total
0
Shares
Total
0
Share