Alte știri

În plină campanie electorală, Ambasadorul român a fost la CC. Manole: “L-am informat despre competențele Curții”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și în pofida criticilor lansete de politicienii care spun că Ambasadorii străini se implică tot mai mult în treburile interne ale Republicii Moldova, Ambasadorul României a vizitat Curtea Constituțională.

Potrivit unui comunicat de presă, Curtea Constituțională informează că astăzi, 20 mai 2021, Domnica Manole l-a primit în vizită pe Excelența Sa, Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte privind rolul Curții Constituționale în societate, competențele și prioritățile instituționale, precum și cooperarea bilaterală a Curții Constituționale a Republicii Moldova cu Curtea Constituțională a României.

Președintele Curții l-a informat pe Excelența Sa, domnul Ambasador, despre preluarea de către Curtea Constituțională a Republicii Moldova a Președinției Conferinței Curților Constituționale Europene (CCCE), pentru un mandat de trei ani.

Folosindu-se de ocazie, Excelența Sa a felicitat-o pe doamna Președinte cu prilejul deținerii Președinției CCCE, organizație din care face parte și Curtea Constituțională a României.

Doamna Domnica Manole a reiterat importanța dezvoltării relațiilor bilaterale cu Curtea Constituțională a României, exprimându-și deschiderea pentru implementarea unor proiecte comune.

loading...

Comments are closed.