Alte știri

În plină pandemie, Guvernul nu se întrunește din cauza unei sesizări a Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

În plină pandemie, echipa Guvernului interimar se va întruni în ședință după decizia Curții Constituționale privind solicitarea președintei Maiei Sandu. Despre asta a anunțat premierul interimar Aureliu Ciocoi, transmite Telegraph.md, cu referire la Agora.md

„Cvorum există, dar s-a decis să amânăm ședințele Guvernului în așteptarea deciziei Curții Constituționale ca să știm exact care e mandatul unui Guvern interimar. Ce putem adopta și nu putem adopta. Cunoașteți că cadrul legal e unul foarte restrictiv când vine vorba de mandatul unui Guvern interimar”, a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

La fel, întrebat de jurnaliști despre perioada în care ar putea deține funcția de șef interimar al Guvernului, Ciocoi a spus că speră la o termen scurt.

„Nu știu, dar sper că o perioadă scurtă, pentru că RM are nevoie de un Guvern cu mandat deplin. Mandatul interimar al unui Guvern, practic îl duce în incapacitatea gestionării eficiente a treburilor statului”, a mai spus Ciocoi.

De precizat că președinta Maia Sandu s-a adresat Curții Constituționale solicitând să fie verificată constituționalitatea unui șir de legi. Sandu vrea să știe dacă Președintele și Guvernul demisionar cu Prim-ministru interimar este în drept de a efectua remanieri de cadre și dacă Executivul demisionar este în drept de a semna tratate internaționale în anumite condiții.

Citește și: Ambasador SUA cu misiuni speciale, în discuție cu premierul numit de Maia Sandu și cu reprezentanții unor ONG-uri

loading...

Comments are closed.