Social

În raioanele Cantemir, Cahul și Cimișlia vor fi construite locuințe sociale

Pinterest LinkedIn Tumblr

În raioanele Cantemir, Cahul și Cimișlia vor fi construite locuințe sociale. O decizie în acest sens a fost luată recent în cadrul şedinţei Comitetului de Supraveghere al Unității de Implementare a Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile defavorizate II, transmite MOLDPRES.

Proiectul de construcție a locuințelor sociale este o oportunitate pentru tinerii din sectorul bugetar care vor să își construiască viitorul acasă. Prin acest proiect, Guvernul își propune să depășească eficient o veche provocare – asigurarea cu locuințe a cetățenilor cu venituri mici, a persoanelor cu nevoi speciale, a familiilor cu mulți copii, a tinerilor specialiști, care nu își pot permite în prezent achiziționarea unei locuințe. Faptul că tot mai multe autorități locale își exprimă interesul de a participa în proiect este îmbucurător”, a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, președintele Comitetului de Supraveghere, Liviu Volconovici.

La rândul său,  Iunona Lungul, managerul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului de construcție a locuințelor sociale, a precizat că ”pentru obiectivele din Cantemir, Cahul și Cimișlia a fost finalizată, verificată şi supusă expertizei documentaţia de proiectare, a avut loc expertiza tehnică a imobilelor existente propuse pentru reconstrucție în cadrul proiectului”. “A fost calculat costul lucrărilor de construcție și serviciilor aferente. Suntem gata de lansarea procedurilor de licitație și, ulterior, contractarea antreprenorului general”, a specificat Iunona Lungul.

Potrivit sursei citate, până la sfârşitul anului 2019, în cele trei  raioane din sudul ţării vor fi construite 91 de apartamente sociale.

Pentru realizarea fazei II a proiectului de construcție a locuințelor sociale în țara noastră, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă  Republicii Moldova un împrumut în valoare de 20,4 milioane de euro, pe un termen de până la 20 de ani. În faza a II-a a proiectului vor fi construite circa 700 de locuinţe sociale pentru 2500 de persoane cu venituri mici.

Locuințele sociale sunt repartizate de comisii speciale create de consiliile raionale în baza Regulamentului ce prevede modul și condițiile de repartizare, criteriile și categoriile de eligibilitate. Apartamentele sociale sunt oferite în locațiune, în baza unui contract încheiat cu autoritatea publică locală.

loading...

Comments are closed.