În raionul Orhei, echipa lui Ilan Șor a premiat elevii care au susținut examenele de absolvire pe note de zece

Emoții frumoase au trăit liceenii din orașul Orhei și părinții acestora. Evenimentul organizat de conducerea raionului și a municipiului Orhei vine să promoveze învățământul de calitate și să trezească patriotismul în rândul tinerilor.

Această inițiativă demonstrează recunoașterea valorii educației și implicarea elevilor în promovarea excelenței în învățământ. Elevii premiați sunt considerați modele de urmat și au demonstrat că munca asiduă, pasiunea pentru învățare și determinarea pot duce la rezultate remarcabile. Elevii cu zece pe linie la BAC sunt mândria raionului Orhei.

Președintele raionului, Dinu Țurcanu, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, vicepreședintele raionului, Irina Bogaciuc și viceprimarul municipiului Orhei, Valerian Cristea, au fost prezenți la eveniment și au felicitat personal elevii și le-au exprimat cuvinte de apreciere pentru efortul și dedicația lor în timpul studiilor. De asemenea, liceenii au primit diplome de merit și premii bănești. Oficialii le-au mulțumit pentru performanța demonstrată și pentru menținerea tradiției care confirmă faptul că sistemul educațional din Orhei este unul puternic. Evidențiind astfel importanța performanței academice și contribuția acestor tineri la dezvoltarea comunității.

„Mult stimați absolvenți, noi suntem foarte bucuroși că voi fiind originari din Orhei, sunteți mândria municipiului și raionului Orhei. Noi vă dorim multă sănătate, împliniri reușite, succese remarcabile și toate cele bune!”, a menționat vicepreședintele raionului, Irina Bogaciuc.

Primarul de Orhei a subliniat că autoritățile locale fac tot posibilul ca să susțină educația în raion.

„Acordăm o atenție sporită învățământului din municipiul și raionul Orhei, deoarece acesta este adevărata noastră mândrie. Voi sunteți potențialul nostru intelectual. Voi și cei de alde voi ne inspiră să muncim și mai mult pentru viitorul vostru prosper. Mulțumim cadrelor didactice din Orhei, care cu dragoste, perseverență, muncă, dedicație vă insuflă tendința spre cunoștințe. Și credeți-mă, în curând veți aprecia asta. Fiindcă dacă ai cunoștințe, dacă îți iubești Patria, atunci neapărat vei reuși să te afirmi aici, acasă. Din păcate, tineretul simpatizează, tot mai mult, Europa, dar vreau să vă spun că municipiul și raionul Orhei au demonstrat că Europa poate să fie și la noi acasă. Și noi, în fiecare zi, depunem efort ca să creăm în Republica Moldova bunăstare și o viață la nivel european”, a precizat edilul, Pavel Verejanu.

„Voi sunteți fondul de aur. Noi conștientizăm de cât de multă muncă este nevoie pentru a avea asemenea rezultate. Voi sunteți printre cei care ați putea să obțineți premiul Nobel, deoarece vouă vă stă în puteri acest lucru, de aceea voi nu sunteți doar mândria noastră, dar și a întregii Moldove”, a remarcat Valerian Cristea.

În discursurile lor, oficialii au subliniat importanța susținerii și promovării educației de calitate. Ei au exprimat recunoștința lor față de profesori și părinți pentru sprijinul acordat elevilor și au încurajat tinerii să continue să urmărească excelența în orice domeniu aleg să se dezvolte.

„Suntem foarte fericiți că raionul Orhei este printre puținele raioane care tind să concureze cu Chișinăul la capitolul performanța în educație. Acest lucru nu ar fi posibil fără un efort managerial colosal din partea tuturor celor implicați în educație. Plusul vostru este că voi ați putea să vă construiți viitorul alături de părinți, pentru că cea mai mare problemă cu care se confruntă Republica Moldova este lipsa de cadre calificate în mai multe domenii de bază. Vă îndemn să rămâneți aici, acasă, să mergeți contrar cursului de migrare, care a devenit un sport național. Viitorul prosper al țării noastre se bazează pe capacitatea intelectuală, or asta este resursa fără de care nici un stat nu poate exista.”, a adăugat Președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu.

Amintim că din 2015, odată cu venirea la conducere a echipei Partidului politic „ȘOR”, au fost realizate multe proiecte destinate dezvoltării educației, renovării instituțiilor de învățământ în municipiul și raionul Orhei. Totodată, la Orhei, la inițiativa liderului Partidului politic „ȘOR”, modernizarea grădinițelor a fost declarată drept prioritate. A fost lansat un program de renovare a tuturor grădinițelor din oraș, a fost implementat un sistem modern de alimentație a copiilor, iar salariile tuturor angajaților grădinițelor a fost majorat cu câte o mie de ei.

Acțiunile respective s-au extins treptat și în afara raionului Orhei. Partidul „ȘOR” a trecut la modernizarea infrastructurii instituțiilor de învățământ din toată țara, după transformările pe care le-a obținut la Orhei.

De asemenea, Ilan Șor mereu a criticat dur politica actualei guvernări, care urmărește scopul de a distruge sistemul de învățământ: „Cei care conduc astăzi Republica Moldova nu au nevoie de oameni deștepți, culți și patrioți, deoarece nimicnicia lor va ieși și mai tare la iveală.”

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share