Alte știri

În Republica Moldova a fost constituit un nou partid politic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Congresul de constituire a Partidului „Ai Noștri” a avut loc, sâmbăta, în fața Parlamentului de la Chișinău. Liderul noii formațiuni politice, Mihail Ahremțev, spune că partidul va promova mai multe limbi de stat, relații strategice cu Rusia, studierea istoriei Moldovei, dar și un proiect de lege care să interzică partidele unioniste, informează IPN

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mihail Ahremțev a precizat că partidul este unul conservator, iar activitatea formațiunii se va axa pe 12 principii. Partidul va promova independența Republicii Moldova, va insista ca întreprinderile strategice din Republica Moldova, inclusiv Portul Internațional de la Giurgiulești, să fie în gestiunea statului. Totodată, noua formațiune politică pledează pentru lupta cu corupția, iar în acest sens nu trebuie majorate salariile, ci e nevoie de înăsprirea sancțiunilor. O atenție sporită se va acorda UTA Gagauzia și regiunii transnistrene,. Partidul pledează pentru reintegrarea pașnică a Republicii Moldova, a menționat președintele Partidului „Ai Noștri”.

Potrivit lui Mihail Ahremțev, funcționarii publici nu trebuie să dețină cetățenie dublă. Ziua de 9 mai este Ziua Victoriei, iar pentru alte sărbători există alte zile din an, a opinat liderul Partidului „Ai Noștri”. Investițiile care vin din partea UE și a SUA merg pentru reforme, dar oamenii nu simt aceste schimbări. Aceste mijloace financiare din exterior ar trebui să fie alocate pentru majorări de salarii și pensii, a opinat Mihail Ahremțev.

Anastasia Leașcenco, membră a grupului de inițiativă de creare a partidului, a opinat că partidele care promovează unionismul influențează asupra suveranității țării și încurcă la dezvoltarea țării. Partidul „Ai Noștri” este împotriva asociațiilor obștești cu scopuri și acțiuni îndreptate spre distrugerea integrității țării. Va promova un proiect de lege care să-i pedepsească pe cei care vor atenta la integritatea teritorială a Republicii Moldova. Partidul „Ai Noștri” va elabora și va promova un proiect de lege care să interzică partidele care pledează pentru unionism, extremism, separatism, radicalism, șovinism, a adăugat Anastasia Leașcenco.

Anastasia Ahremțeva, membră a partidului, a adăugat că se va insista pe deschiderea claselor cu predare în limba rusă în toate instituțiile de învățământ și a grupelor în limba rusă în grădinițe. Formațiunea va promova introducerea în legislație a pedepselor pentru discriminarea pe criterii de etnie sau limbă vorbită, având în vedere discriminarea vorbitorilor de limbă rusă.

Vadim Barinov, membru al Partidului „Ai Noștri”, locuitor al orașului Bender, este de părerea că locuitorii din regiunea transnistreană trebuie să obțină mai ușor cetățenia Republicii Moldova. Totodată, în Parlamentul de la Chișinău trebuie să fie și reprezentanți ai locuitorilor din stânga Nistrului.

La final, liderul partidului, Mihail Ahremțev, a specificat că formațiunea nu mai reușește să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie anul curent, dar sunt încrezători că va veni timpul când vor ajunge în Parlament. În următoarele zile, Partidul „Ai Noștri” va depune actele de înregistrare la Ministerul Justiției și la Agenția Servicii Publice.

Intenția de a crea un nou partid politic pe scena politică din Republica Moldova a fost anunțată în luna octombrie 2020.

Citește și: Liderul PSRM, Igor Dodon a mulțumit membrilor Uniunii Ofițerilor pentru patriotismul și disponibilitatea de a apăra suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării noastre

loading...

Comments are closed.