În Republica Moldova va fi creată Asociația Națională a Legumicultorilor

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a anunţat astăzi că susține inițiativa Federaţiei Agricultorilor din Moldova (FARM) de creare a primei asociații de profil în sectorul legumicol – Asociația Națională a Legumicultorilor din Republica Moldova (ANLRM).

Asociația va avea rolul de a reprezenta interesele producătorilor de legume în fața autorităților locale, centrale și naționale, de a contribui la îmbunătățirea cadrului legislativ și la dezvoltarea unui mediu prielnic pentru transformarea businessului cu legume, de a atrage programe și surse de finanțare internaționale, de a facilita accesul la tehnologii avansate, de a realiza schimb de bune practici ș.a.

Pentru realizarea acestui obiectiv, în perioada decembrie 2023 – ianuarie 2024, FARM va organiza 11 adunări regionale.

“Transformarea sectorului legumicol din Republica Moldova în unul competitiv și modern, necesită investiții, tehnologii ușor accesibile și susținere din partea autorităților. Pentru a îndeplini aceste condiții, este nevoie de a ajusta politicile agricole la necesitățile reale ale producătorilor legumicoli. În prezent, în Republica Moldova nu există o formă organizatorică menită să acționeze în beneficiul acestora. Or, FARM în parteneriat cu Proiectul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Moldova, Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova a lansat inițiativa de creare a primei asociații de profil în acest sector – Asociația Națională a Legumicultorilor din Republica Moldova (ANLRM)”, indică Federaţia Agricultorilor.

Reprezentarea intereselor producătorilor de legume în fața autorităților locale, centrale și naționale, îmbunătățirea cadrului legislativ și dezvoltarea unui mediu prielnic pentru transformarea businessului cu legume, atragerea de programe și surse de finanțare internaționale, prețuri mai bune pentru inputurile agricole, acces la tehnologii avansate, schimb de bune practici, acces la piețe externe și creșterea puterii de negociere, identificarea nevoilor, precum și a soluțiilor potrivite – toate acestea pot fi posibile doar prin crearea unei forțe unificate, rezumă sursa citată.

Total
0
Shares
Total
0
Share