În Republica Moldova va fi creată o nouă instituție care va furniza fermierilor servicii de consultanță agricolă

Fermierii vor avea acces la servicii de consultanță agricolă, iar performanța economică a afacerilor agricole va fi îmbunătățită.

În acest sens, Guvernul a aprobat crearea Centrului de Consiliere Agricolă și Rurală, prin reorganizarea autorității publice „Centrul Metodic pentru Învățământ”.

Instituția va fi responsabilă de implementarea politicilor în domeniul consilierii agricole și rurale.

„Centrul se va focusa pe necesitățile fermierilor și va facilita accesul la informații tehnico-economice, financiare și manageriale. De asemenea, agricultorii vor beneficia de programe de formare și de dezvoltare rurală, iar, în acest scop, vor fi contractați consultanți individuali”, a subliniat viceprim-ministrul Vladimir Bolea.

Circa 400.000 de dolari vor fi destinați înființării și operaționalizării Centrului – bani obținuți grație Acordului de împrumut semnat dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru implementarea Proiectului ”Investiții, Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI).

Prin crearea Centrului, Republica Moldova sporește nivelul de aliniere la obiectivele generale ale Politicii Agricole Comune și la îndeplinirea cerințelor în procesul de preaderare la Uniunea Europeană.

Total
0
Shares
Total
0
Share