Actual

În Republica Moldova va fi marcată Ziua comemorării victimelor foametei organizate de regimul sovietic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ziua comemorării victimelor foametei organizate va fi marcată în cea de-a treia zi de sâmbătă a lunii aprilie,

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Executivul a acordat avizat pozitiv unui proiect de completare a hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă.

În această zi vor fi comemorate victimele foametei organizate de regimul comunist sovietic în perioada anilor 1946-1947.

Autorii proiectului menționează ca fiind oportun de a restabili memoria celor peste 200000 de oameni care au murit ca urmare a teroarei înfometării organizate de regimul comunist sovietic.

„Prin componentele sale civice și sociale, această Zi comemorativă vine să contribuie direct la formarea unei culturi generale, a unui sistem de valori caracteristic societăți civilizate, având la bază educația pentru cultura memoriei prin cunoașterea evenimentelor istorice, care, luate drept dovadă și garanție a judecății acțiunilor oamenilor, determină interpretările, interacțiunile și comportamentele sociale”, se arată în nota informativă a proiectului.

În primăvara anului 2022, se împlinesc 75 de ani de la înregistrarea celui mai mare număr de victime, cauzat de foametea teribilă din perioada anilor 1946-1947.

loading...

Comments are closed.