În semn de protest față de ”uzurparea puterii în stat de către regimul Sandu-PAS”, deputații Partidului ”ȘOR” boicotează ședința Parlamentului

Deputați, Partidul ȘOR

Deputații Partidului „ȘOR” boicotează ședințele plenare din săptămâna aceasta, ”în semn de protest față de uzurparea puterii în stat de către regimul antipopular Sandu-PAS și a deciziilor politice greșite luate de către majoritatea parlamentară, care periclitează securitatea țării și bunăstarea cetățenilor”.

În asemenea mod, echipa lui Ilan Șor din legislativ încearcă să atragă atenția societății moldovenești și comunității internaționale cu privire la fărădelegile comise de actuala guvernare, care pretinde a fi proeuropeană, împotriva democrației, statului de drept și drepturilor fundamentale ale omului.

Despre aceasta a avertizat și Avocatul Poporului în Raportul privind respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova în anul 2022, care va fi discutat astăzi în cadrul ședinței plenare a Parlamentului și care arată că Republica Moldova nu a făcut progrese în domeniul respectării drepturilor omului, cele mai încălcate drepturi sunt cele privind justiția echitabilă, libertatea opiniei și exprimării și dreptul la informare.

Deputații din echipa lui Ilan Șor precizează că anume aceste drepturi, evocate de Avocatul Poporului, au fost încălcate abuziv de regimul Sandu-PAS atunci când a început persecutarea conducerii și membrilor Partidului „ȘOR”, atunci când a obligat Curtea Constituțională să scoată în afara legii Partidul „ȘOR”, atunci când a închis instituțiile media care criticau incompetența și deciziile antipopulare ale guvernării PAS și când a șantajat opoziția politică cu dosare penale.

De asemenea, Partidul „ȘOR” protestează față de inițiativa legislativă propusă de deputatul PAS, Olesea Stamati, care prevede interzicerea membrilor formațiunii să candideze la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale în următorii trei ani.

Deputații Partidului „ȘOR” manifestează și împotriva denunțării Acordului cu CSI privind barierele tehnice in zona comerțului liber, proiect legislativ care va fi examinat astăzi de majoritatea parlamentară PAS și care urmează să fie aprobat cât mai curând.

Echipa lui Ilan Șor din legislativ atenționează că denunțarea acordurilor cu CSI va lăsa mulți producători agricoli fără piață de desfacere. De asemenea, mii de moldoveni care lucrează pe teritoriul CSI, deoarece acasă nu au posibilitatea să-și câștige bucata de pâine, riscă să fie lipsiți de locurile de muncă și permise de ședere, și trimiși în Republica Moldova, din cauza atitudinii ofensive a regimului Sandu-PAS față de CSI și renunțarea la cooperarea economică, socială și culturală cu statele din această comunitate.

Deputații Partidului „ȘOR” precizează că în condițiile în care guvernarea PAS a capturat Republica Moldova, a uzurpat puterea în stat și refuza să dezbată și să voteze proiecte legislative sociale și economice vitale pentru populație, vor continua să boicoteze ședințele Parlamentului. În același timp, legislatorii subliniază că vor continua să lucreze în teritoriu, pentru binele și bunăstarea cetățenilor, contribuind la implementarea proiectelor sociale și de infrastructură importante.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share