În Tadjikistan a fost găsit cadavrul bancherului la răpirea căruia a participat atacatorul de la Aeroportul Chișinău

Corpul neînsuflețit al șefului adjunct al Orienbank Shukhrat Ismatulloev, care a dispărut pe 23 iunie 2023, a fost găsit în Panjakent – oraș din Tadjikistan, scrie Newsmaker.md

Menționăm că Rustam Așurov, care a deschis focul pe 30 iunie pe Aeroportul din Chișinău, a fost numit de agențiile de aplicare a legii din Tadjikistan drept unul dintre participanții la răpirea șefului adjunct al Orienbank.

Potrivit Asia-Plus, anunțul cu privire la identificarea corpului neînsuflețit al șefului adjunct al Orienbank a fost făcut de procurorul general al Tadjikistanului Yusuf Rahmon.

„Identitatea sa a fost stabilită prin concluzia stomatologului, care i-a tratat dinții. Au fost desemnate și alte examinări pentru stabilirea identității, informații detaliate vor fi furnizate în zilele următoare”, a comunicat procurorul.

Amintim că un Rustam Așurov, cetățean al Tadjikistanului, a tras focuri de armă la Aeroportul Internațional Chișinău, în seara de 30 iunie, după ce i-a fost refuzată intrarea în țară. În urma atacului, polițistul de frontieră Serghei Muntean și angajatul din securitatea aeroportuară Igor Ciofu au fost omorâți. În timpul operațiunii de capturare atacatorul a fost rănit și a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, unde s-a aflat în stare gravă. Pe 3 iulie, el a decedat la spital.

Identitatea atacatorului a fost confirmată ulterior de Procuratura Generală din Tadjikistan. El este fost angajat al MAI-ului din Tadjikistan, unde a lucrat timp de 7 ani. Ulterior, a fost condamnat la închisoare și eliberat înainte de termen.

Așurov era vizat într-un dosar penal privind răpirea unui bancher. El a fost numit de agențiile de aplicare a legii din Tadjikistan drept unul dintre participanții la răpirea șefului adjunct al Orienbank, Shukhrat Ismatulloev, care a dispărut pe 23 iunie. De atunci nu s-a mai auzit nimic despre el. Mai târziu, Radio Ozodi, citând sursele sale, l-a numit pe bancherul Dilshod Saidmurodov, cunoscut sub numele de Dilshodi SB, drept un alt răpitor.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share