În țara condusă de Maia Sandu: Bugetul ar putea pierde jumătate de miliard de lei în domeniul importului de carburanți

Republica Moldova ar avea de pierdut anul acesta circa jumătate de miliard de lei din cauza că, regiunea transnistreană ar beneficia de scutiri de accize, TVA și taxa pentru procedura vamală la importul de carburanți, motorină și benzină, care ar fi fost utilizată inclusiv, și de Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR), unde aceștia staționează în regiunea separatistă, informează Timpul.md

Chișinăul „tacit” oferă privilegii trupelor ruse de a staționa pe teritoriul țării noastre, prin faptul că acordă aceste facilități la importul carburanților în regiunea separatistă.

Potrivit datelor statistice în regiunea transnistreană anual sunt importate circa 50 de mii tone de motorină și 30 de mii tone de benzină, care sunt scutite de accize, TVA și taxa pentru procedura vamală în temeiul unei Hotărâri de Guvern din 19 septembrie 2001, aprobată de Executivul de la Chișinău.

Slusari afirmă că ,,problema nu ține doar de impotența sau incompetența demnitarilor noștri, dar de faptul că „mulți dintre ei sunt implicați în scheme de acest tranzit mimat și sunt parteneri ai companiilor din Transnistria”.

Importul prin așa zisul tranzit pe teritoriul Moldovei este efectuat de către două companii: SRL „Șeriff” și SRL „Tiroiltreid” în baza licențelor, eliberate de Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE).

Citește și: Fiind ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița a pus HoReCa pe BRÂNCI, iar acum le promite ”dezvoltarea afacerilor și noi locuri de muncă”

Total
0
Shares
Total
0
Share