În toiul nopții, Blocul ACUM a decis candidatura pentru fotoliul de președinte al raionului Ialoveni

Târziu în noapte, consilierii Blocului ACUM de la Ialoveni au decis cine să fie candidatul lor pentru fotoliul de președinte al raionului Ialoveni.

Potrivit tv8.md, ACUM urmează să-l înainteze în funcția respectivă pe Mihail Silistraru.

În discuții a fost și candidatura deputatului PAS Petru Frunze, dar a fost respinsă în favoarea lui Silistraru.

“Voi continua activitatea în funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și voi ajuta președintele raionului Ialoveni la realizarea obiectivelor promise locuitorilor raionului”, a scris Frunze pe Facebook.

Conform unor surse politice, trecerea lui Frunze în fruntea raionului Ialoveni și declanșarea unor alegeri noi în Circumscripția nr. 37, unde acesta a fost ales, ar fi putut fi o nouă șansă pentru revenirea Maiei Sandu în Parlament. Dar acest plan al PAS a fost depistat de PPDA, iar Andrei Năstase a împidicat realizarea lui, deoarece liderul Platformei DA nu ar acceptă ca Maia Sandu să-și recapete funcția de deputat, iar el să rămână un simplu consilier în Consiliul Municipal Chișinău.

Cine este Mihail Silistraru?

Studii: Universitatea Tehnică din Moldova, Facultatea Economie

S-a născut la 21 ianuarie 1951 în satul Ulmu, raionul Ialoveni.

Activitatea de muncă, între anii 1969 şi 1986, la diferite funcţii, a constituit o perioadă de căutări şi afirmare în care a reuşit să îmbine insistenţa şi perseverenţa cu o atitudine gospodărească faţă de tot ce i se încredinţa.

Calităţile manageriale ale candidatului Silistraru s-au manifestat din plin în poziția sa anterioară de preşedinte al raionului Ialoveni, raion cu o populaţie de circa 100 de mii de locuitori, transmite timpul.md

Mihail Silistraru a mai fost preşedinte al raionului Ialoveni din anul 2007, când a fost ales în funcţie cu voturile a 22 de consilieri. La 5 iunie 2011 acesta a devenit consilier raional pe lista PLDM, fiind unicul reprezentant AMN, care s-a regăsit pe lista pentru Consiliul raional a liberal-democraților, informează ialovenionline.md. Ulterior, Silistraru a fost numit de guvernarea PLDM în funcţia de şef adjunct al Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, dar a fost destituit de Guvernul PDM in aprilie 2016.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share