Alte știri

În ultima săptămână 42 347 de persoane au părăsit Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 12 – 18 octombrie 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 853 de evenimente cu documentarea a 884 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova , după cum urmează:
– 61 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– patru cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 781 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională și încălcarea regimului de transporturi;
– șapte cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 145 de consemne, dintre care trei consemne pe Interpol și 142 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 50 de cetăţeni străini, dar și 49 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 804 procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 607 000 și încasarea amenzilor de 296 725 lei.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 82 162 traversări, mai multe treceri fiind pe sensul de ieșire din țară – 42 347 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 30 022 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 57% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.