Alte știri

În ultimele 24 de ore, în Moldova s-au produs 35 de incendii de vegetație uscată

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în 35 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie uscată.

Potrivit datelor înregistrate de subdiviziunile teritoriale IGSU pompierii au intevenit la stingerea incendior de vegetație la Fălești, Glodeni, Râșcani, Soroca, Sângerei, dar și în raioanele Ungheni, Nisporeni,Criulenei Hâncești, Telenești, dar și Cantemir.

Cele mai extinse suprafeţe de ardere au fost raportate în raionul Ungheni. Aici, focul a nimicit 40 ha de vegetație în localitatea Petrești, și câte 30 ha în localitățile Grozasca și Buciumeni.

La Fălești pompierii au stins 12 ha de teren afectat de flăcări, dar și peste 5 ha în raionul Sângerei.

Totodată, la Iepureni, raionul Cantemir, salvatorii au lichidat un incendiu de vegetație, care a cuprins o suprafață de teren de 12 ha.

Mai mult, angajații IGSU au fost solcitați în 14 cazuri pentru a lichida incendii  de resturi menajere cu riscul răspândirii pe arii extinse.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea resturilor menajere dar și vegetației uscate. În condiţii de vânt şi umiditate redusă focarele se pot răspândi pe spaţii extinse și pot prezenta pericol pentru sectorul forestier și locativ.

Citește și: Ion Ceban: Lucrările la Stația de epurare a apelor uzate continuă

loading...

Comments are closed.