În următoarele zile vremea se va răci şi va ploua

cod galben de ploi, vreme de ploaia, temperaturi scazute

 O răcire nesemnificativă a vremii şi pe alocuri ploi cu descărcări electrice anunţă meteorologii pentru următoarele zile, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în noaptea spre duminică, temperatura aerului va scădea până la 10 grade Celsius.  Pe parcursul zilei, în medie pe ţară, se vor înregistra valori termice de 19-23 grade Celsius.

Răcirea vremii se va menţine în prima parte a săptămânii următoare, însă de miercuri 23 mai, maximele termice vor reveni la indicaţia de circa 30 de grade Celsius.

Totodată, SHS prognozează în următoarea perioadă şi ploi, mai mult în nordul ţării, izolat cu descărcări electrice.

În luna mai are loc creşterea în continuare a temperaturii aerului, valorile medii constituind în teritoriu între +15ºC în nord şi +17ºC în sud. Cea mai rece pentru toată perioada de măsurători instrumentale în o mare parte a teritoriului ţării a fost luna mai din anul 1980, când temperatura medie lunară a aerului a constituit între +11,4ºC (Briceni) şi 13,4ºC (Bălţata). Cea mai caldă a fost luna mai din anul 2003, când temperatura medie lunară a aerului a oscilat în teritoriu între +19,8ºC (Briceni) și +21,1ºC (Dubăsari).

Trecerea stabilă a temperaturii medii zilnice a aerului prin valoarea termică +15ºC, adică începutul verii meteorologice, se semnalează în medie în perioada 8-20 mai.

Total
0
Shares
Total
0
Share