În următorii patru ani, activitatea Parlamentului va fi supusă monitorizării de către o organizație a societății civile

Activitatea Parlamentului Republicii Moldova va fi supusă unei monitorizări exhaustive, în următorii patru ani. Proiectul ”Democrație, Transparență și Responsabilitate” a Asociației ”Promo-LEX” a fost prezentat, astăzi, persoanelor responsabile din cadrul Secretariatului Parlamentului, în prezența vicespeakerului, Mihail Popșoi.

Monitorizarea se va face pe câteva direcții: transparența decizională; promisiunile electorale; evaluarea modului de organizare și desfășurare a ședințelor plenare; activitatea comisiilor parlamentare; controlul parlamentar; managementul bugetar și administrativ.

Prin această inițiativă, asociația își propune să scoată în evidentă eforturile depuse de Parlament pentru a face viața cetățenilor mai bună. ”Ne dorim ca activitatea Parlamentului să fie nu doar eficientă, dar și cunoscută”, au specificat reprezentanții ”Promo-LEX”, adăugând că monitorizarea se va face exclusiv prin metode corecte, echilibrate, echidistante și nepărtinitoare.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, a salutat inițiativa, aceasta fiind în corespundere cu obiectivele instituției legislative – de a îmbunătăți accesul oamenilor la procesul decizional, de a edifica o societate informată și prosperă.

”Este, în primul rând, interesul nostru ca cetățenii să poată vedea, înțelege, evalua și aprecia activitatea deputaților, fracțiunilor, comisiilor parlamentare. În numele Parlamentului Republicii Moldova, vă asigur de toată deschiderea în realizarea proiectului, dar și în colaborarea pe tot spectrul de domenii legate de drepturile și libertățile oamenilor”, a menționat Mihail Popșoi.

Vicespeakerul a mulțumit asociației ”Promo-LEX” pentru inițiativă, pentru munca depusă în elaborarea și realizarea ei și a asigurat că rezultatele monitorizării vor fi luate în calcul la ajustarea activității instituției legislative.

Tamara Gheorghița, Secretarul general al Parlamentului, de asemenea, a exprimat disponibilitatea deplină pentru cooperare în cadrul realizării Proiectului ”Democrație, Transparență și Responsabilitate”.

”Noi suntem în serviciul cetățeanului, este datoria și obligația noastră să asigurăm gradul necesar de transparență și accesibilitate în cadrul instituției parlamentare”, a subliniat Tamara Gheorghița.

Total
0
Shares
Total
0
Share