Alte știri

În vigoare! Plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților pentru SARS-CoV-2 constituie facilităţi din care nu se calculează contribuţii de asigurări sociale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Casa Naţională de Asigurări Sociale a anunțat despre intrarea în vigoare, din 22 decembrie, a modificărilor la Legea privind sistemul public de asigurări sociale, potrivit cărora, plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului SARS-CoV-2 constituie facilităţi acordate de angajator din care nu se calculează contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii, transmite Telegraph.md, cu referire la Bizlaw.md

Modificările au fost operate în anexa nr. 3 a Legii – Tipuri de drepturi şi de venituri din care nu se calculează contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii. Anexa a fost completată cu punctul 41 cu următorul cuprins „41) plățile efectuate de angajator pentru testarea salariaților în vederea depistării prezenței virusului SARS-CoV-2”.

Astfel, plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului SARS-CoV-2 constituie facilităţi acordate de angajator din care nu se calculează contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii.

Plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului SARS-CoV-2 până la intrarea în vigoare a noilor prevederi constituie recompense plătite de angajator din care se calculează contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii şi se declară în tabelul nr. 3 al Dării de seamă privind reţinerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi a contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate (Forma IPC18) de comun cu salariile calculate şi alte recompense.

Citește și: Guvernul a negociat un nou proiect de asistenţă externă cu Corporația Financiară Internațională

loading...

Comments are closed.