Încă o dronă rusească a căzut în România. Ambasadorul rus la București, convocat la MAE

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat de ministerul de Externe, după ce o încă dronă rusească a căzut în România. Potrivit unui comunicat, MAE „protestează ferm față de incidentul generat de prăbușirea necontrolată a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene în noaptea de 13-14 decembrie, într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu”, scrie Moldova1.md

Instituția spune că atacul „reprezintă o nouă violare a spațiului aerian al României, contrar dreptului internațional”.

„Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene, precum și a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate inclusiv la frontiera dintre România și Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri împotriva obiectivelor civile, care încalcă normele de drept internațional umanitar și sunt considerate crime de război”, notează MAE.

Totodată, instituția precizează că a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi.

Menționăm că, decizia MAE vine după ce o nouă dronă a căzut pe teritoriul României, lângă granița cu Ucraina, la patru kilometri de localitatea Grindu din Tulcea. La fața locului, MApN a găsit un crater de 1,5 metri. Forțele Aeriene au ridicat aeronave F-16 și Eurofighter Typhoon pentru a supraveghea zona.

Total
0
Shares
Total
0
Share