Încă o încălcare a Partidului Socialiștilor a fost sesizată la CEC de către Partidul Șor

Igor Dodon, Ilan Șor, PSRM, Partidul Șor, Șor, alegeri parlamentare 2019, 24 februarie 2019, Dodon, protest PSRM la CEC, CEC, Comisia Electorala Centrala

Partidul Politic ȘOR depune o nouă sesizare la Comisia Electorală Centrală în care constată încălcarea de către partidului Socialiștilor a legislației electorale. De această dată este vorba de implicarea bașcanului Găgăuziei, Irina Vlad, în campania electorală în favoarea PSRM, implicând în agitația electorală și autoritățile Federației Ruse și Turciei, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a Codului electoral.

Partidul Politic ȘOR face referire în sesizarea depusă la CEC la întrunirea electorală organizată de Irina Vlah în Turcia, la Istanbul, și care a fost difuzată în direct pagina de Facebook intitulată „Gagauz Turkleri Dayanişma Grubu”. La această întrunire, Irina Vlah a făcut în mod deschis campanie electorală în favoarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

„Potrivit portalului http://nokta.md, la această întrunire cu diaspora din Istanbul au participat funcționari publici și artiști în număr de circa 50 de persoane, la eveniment fiind organizat un concert și o masă festivă, nefiind clar din care surse au fost finanțate”, notează Partidul Politic ȘOR în sesizarea sa.

Formațiunea publică citate ale declarațiilor Irinei Vlah în care aceasta, în mod deschis, îi îndeamnă pe cei prezenți să voteze PSRM și îi îndeamnă să nu participe la referendumul republican consultativ.

De asemenea, contrar prevederilor art.52 alin.(3) din Codul electoral, dna Irina Vlah implică în acţiunile de agitaţie electorală în favoarea PSRM și autoritățile din Federația Rusă și Turcia.

„M-am adresat președintelui Turciei și președintelui țării noastre să începem negocierile pentru anularea expulzărilor. Am început aceste negocieri. Știți că ne-a reușit să-l convingem pe Putin să fie anulate expulzările pentru cei aflați în Rusia. Acum ne ocupăm de cei aflați în Turcia”, a declarat Irina Vlah

În acest context, făcând referire la mai multe articole din Codul electoral, Partidul Politic ȘOR îi solicită Comisiei Electorale Centrale să o atenționeze pe Irina Vlah asupra inadmisibilității implicării în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. De asemenea, pentru utilizarea resurselor administrative la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 Partidul Socialiștilor să fie sancționat sub formă de avertisment.

Amintim că în urma unei sesizări similare depuse de Partidul Politic ȘOR, Comisia Electorală Centrală l-a atenționat vineri, 8 februarie, pe președintele Igor Dodon în privința inadmisibilității implicării sale în campania electorale în favoarea unui concurent electoral (PSRM n.red) și a avertizat PSRM pentru utilizarea resurselor administrative ale președinției în campania electorală.

Total
0
Shares
Total
0
Share