Social

Încă o jurnalistă rusă întoarsă de pe Aeroportul Chișinău: S-a prezentat floristă ca să ajungă în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

O jurnalistă rusă a fost întoarsă la Moscova de pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce s-a prezentat drept floristă.

Surse aeroportuare au declarat pentru deschide.md  că este vorba despre o angajată a postului de televiziune Rossia – Olga Yureva.

Aceasta s-a prezentat drept cetățean al Kazahstanului și a spus că vine în R.Moldova cu scopuri turistice, însă nu avea un bilet retur.

De notat că Olga Yureva a fost reținută astă-primăvară și la Kiev unde se afla împreună cu o colega de la postul public de televiziune al Federației Ruse, Pervîi Kanal. Autoritățile ucrainene și-au motivat decizia prin faptul că Yureva realiza reportaje propagandistice împotriva Ucrainei și i-au aplicat o interdicție de intrarea în țară pe un termen de trei ani. Jurnalista apare și în baza de date pe site-ul myrotvorets.center.

Amintim că acum două zile autoritățile de la frontieră au interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova a două echipe de jurnaliști din Federația Rusă de la posturile de televiziune „Rossia1” și „NTV” din motiv că nu au întrunit condițiile de intrare în R.Moldova.

loading...

Comments are closed.