Economie

Încă o lovitură de la PAS pentru producătorii autohtoni! Materia primă din Ucraina va intra în Moldova fără taxe

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce președintele Maia Sandu a respins legea prin care supermarketurile din țară urmau să pună pe rafturile lor mai multe produse agricole autohtone, PAS mai trage o lovitură producătorilor de materie primă din țara noastră, iar de această dată o fac prin intermediul Guvernului condus de Natalia Gavrilița.

Astfel, Guvernul anunță că Natalia Gavrilița și Denys Shmyhal au semnat Protocolul cu privire la amendarea Acordului privind comerțul liber dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei.

Premierul Natalia Gavrilița a menționat: „Acest protocol reconfirmă voința celor două țări de a contribui reciproc la dezvoltarea relațiilor comercial-economice bilaterale. Documentul va facilita investițiile și va încuraja mediul de afaceri să valorifice pe deplin regimul comercial existent cu UE.”

Așadar, în practică, producătorii autohtoni vor putea importa materii prime și componente originare din Ucraina pentru a le prelucra în Republica Moldova, iar ulterior le vor exporta produsul final în statele membre UE, însoțindu-l de certificatele de origine moldovenească fără taxă sau cu taxa vamală redusă, conform regimului preferențial existent.

Din punct de vedere economic, acest acord este în defavoarea producătorilor moldoveni de materie primă, iar producția lor pierde protecția de stat pe piața internă.

loading...

Comments are closed.