Politică

Încă o numire dubioasă: Maia Sandu l-a promovat în funcție pe un jurnalist loial blocului ACUM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jurnalistul Vladislav Kulminski a fost numit în funcția de cosilier pe politică externă și planificare strategică al Maiei Sandu. Un ordin în acest sens a fost semnat de doamna premier.

Kulminski este directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice și totodată este și realizatorul unei emisiuni în limba rusa la Jurnal TV dar și unul din invitații frecvenți al Nataliei Morari la emisiunea Politica. Ca formator de opinie, jurnalistul s-a manifestat drept un susținător al partidelor PAS și Platforma DA și critic al PDM. Remarcăm că Jurnal TV face parte din trustul media, care ii aparține nașului de cununie a lui Andrei Nastase, Victor Țopa.

Potrivit unei investigaţii realizate de Rise.md, Vladislav Kulminski a fost şi consilier al fostului premier Iurie Leancă. Acesta era plătit cu peste 4 mii de dolari pe lună, bani proveniţi de la oligarhul George Soros, prin intermediul unei organizaţii nonguvernamentale din Germania, informează Publika.md.

Amintim că numirea lui Kulminski nu este un caz singural în Guvernul Sandu. Anterior ministru de Externe Nicu Popescu l-a numit pe nașul său Andrei Popov șef al cabinetului la minister, ulterior sub presiunea opiniei publice Popov s-a retras. Totodată, ministrul de Interne Andrei Năstase l-a numit pe cumătrul său Gheorghe Balan șef al Poliției Naționale.

Cumătrul lui Năstase, numit șef al IGP de guvernul ilegal, gheorghe balan, politia moldova alexandru pinzari, mai jizdan, guvernul filip pdm, pas maia sandu, 
loading...

Comments are closed.