Politic

Încă o promisiune de-a lui Plahotniuc, realizată: Taxa pentru moștenire va fi de 150 de lei pentru un act! Anterior ajungea la 2 000 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nouă veste bună pentru cetățeni. Începând de astăzi, taxa pentru perfectarea actelor de moștenire va fi de 150 de lei pentru un act. Modificările în Legea privind metodologia calculării plăţii pentru servicii notariale au intrat deja în vigoare.

Norma respectivă prevede că la eliberarea certificatului de moștenitor pentru bunurile imobile din sate, cu excepția terenurilor cu destinație agricolă și a terenurilor pe care nu sunt amplasate construcții, tariful este de 150 de lei pentru fiecare bun imobil separat. Anterior, această taxă putea să ajungă și la 2000 de lei.

Amintim că inițiativa de a reduce taxa la perfectarea actelor de moştenire aparține Partidului Democrat și a fost anunțată de către preşedintele formațiunii, Vlad Plahotniuc în luna iulie curent.

Plahotniuc si pavel filip, guvernul republicii moldova, sedinta guvernului in raioane, discurs plahotniuc, briefing plahotniuc, conferinta de presa plahotniuc, reforme plahotniuc, plahotniuc si guvernulStatisticile arată că în anul 2017 au fost înregistrate aproape 88 de mii de certificate de moștenitor. În prima jumătate a acestui an au fost înregistrate deja peste 46 000 de certificate.

loading...

Comments are closed.