Actual

Încă o săptămână cu sechestre aplicate de ARBI. Valoarea bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 3,5 milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 3 milioane 482 de mii de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornite pe fapte de spălare de bani.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe cinci încăperi locative şi două nelocative, în valoare de aproape 2 milioane 200 de mii de lei, pe o construcţie locativă şi două nelocative, în sumă de aproximativ 400 de mii de lei, pe două automobile în valoare de jumătate de milion de lei şi un teren pentru construcţie de 390 de mii de lei. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 3 482 390 de lei.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a finalizat 5 delegaţii pe 5 cauze penale în privinţa a 7 subiecţi; a elaborat 4 note analitice pe numele a 30 de persoane şi a întocmit 16 avize consultative privind evaluarea a 9 bunuri imobile şi 9 mobile. De asemenea, ARBI a participat la o nouă şedinţă, de rând cu alte autorităţi, pe subiectul identificării soluţiilor pentru repatrierea bunurilor infracţionale din Marea Britanie.

De la începutul anului în curs, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 50 de milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

loading...

Comments are closed.