Alte știri

Încă o țară din Europa permite de marți reluarea zborurilor internaționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Slovenia va permite reluarea traficului aerian internaţional de pasageri începând de marţi, după ce acesta a fost suspendat timp de opt săptămâni din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat luni seară guvernul de la Ljubljana, potrivit digi24.ro, citat de Telegraph.md

„Interdicţia zborurilor internaţionale din zona UE şi din alte ţări către aeroporturile publice internaţionale slovene nu mai este necesară”, a declarat guvernul într-un comunicat, scrie Mediafax.

Au fost luate o serie de măsuri în sectorul companiilor aeriene în ultimele săptămâni pentru a proteja sănătatea publică.

Până în prezent, Slovenia a raportat 1.460 de cazuri de coronavirus şi 102 decese.

Fraport Slovenia, compania care operează cel mai mare aeroport din Ljubljana şi deţinută de Fraport AG Frankfurt din Germania, a salutat decizia, dar a spus că majoritatea transportatorilor aerieni au anulat zborurile către şi dinspre Ljubljana până la sfârşitul lunii mai.

Înainte de interdicţia cauzată de epidemia de coronavirus, aeroportul din Ljubljana conecta Slovenia la o serie de destinaţii europene. Traficul de marfă nu a fost interzis.

Guvernul a declarat că avioanele din străinătate nu vor putea ateriza pe aeroporturile locale mai mici din Slovenia până pe 12 iunie.

De la mijlocul lunii martie, Slovenia a închis toate şcolile, barurile, restaurantele, hotelurile, magazinele, în afară de magazinele alimentare şi de farmacii, şi a anulat transportul public. De asemenea, a introdus o carantină obligatorie de şapte zile pentru majoritatea oamenilor care intră în ţară.

loading...

Comments are closed.