Alte știri

Încă o țară europeană, vizitată și de moldoveni, ar putea să-și închidă frontierele

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Atena este în derulare, astăzi, o nouă ședință crucială pentru turiștii străini, condusă chiar de premier. Discuțiile au loc în timp ce numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească. Presa elenă scrie despre o turistă din România, depistată pozitiv, în Evia, scrie digi24.ro

Este vorba despre o femeie de 66 de ani, care ar fi intrat în Grecia în 8 iulie, împreună cu un grup mai mare de turiști, pe la vama Kulata – Promachonas. Rezultatul testului a venit abia după 4 zile, în 12 iulie.

Românca a fost găsită de autorități și va fi transferată la un hotel desemnat centru de carantină.

Cu o zi înainte, tot în acea zonă au fost confirmați pozitiv 10 turiști sârbi.

Ședința de urgență convocată luni și condusă de premierul elen analizează situația epidemiologică în contextul în care numărul de cazuri a crescut constant în ultimele zile, ceea ce este un motiv de îngrijorare pentru autorități.

Experți în microbiologie, citați de presa elenă, susțin că în luna august Grecia s-ar putea închide complet, din cauza unui al doilea val de infectări.

Potrivit presei din Grecia, experții spun că în finalul lunii iulie va exista o imagine de ansamblu privind impactul pe care redeschiderea turismului internațional l-a avut asupra evoluției epidemiei în țară.

Ei se tem că Grecia ar putea decide închiderea granițelor dacă vor apărea focare în orașe și dacă numărul de infectări va continua să crească.

De altfel, până marți este suspendată emiterea de formulare de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina sau cu autocarul. Prin urmare, cine a obținut formular până acum poate pleca în concediu în Grecia, cine nu, după ziua de luni.

Maia Sandu lansează fake-news. Iată ce minciună a spus în direct pe Facebook

loading...

Comments are closed.