Încă o veste proastă de la Guvernul Sandu: Coletele transmise prin poștă vor fi impozitate!

Încă o veste proastă de la Guvernul Sandu, Coletele transmise prin poștă vor fi impozitate, alianta acum psrm, ministra finantelor natalia gavrilita,  tva horeca, taxe si impozite moldova, bugetul de stat 2019, 

Coletele transmise prin poștă vor fi impozitate. Guvernul Sandu a aprobat astăzi o inițiativă care presupune revizuirea tratamentului fiscal al mărfurilor transportate prin servicii poștale internaționale.

Potrivit modificărilor, vor fi impozitate mărfurile a căror valoare depășește 200 de euro, explică ministrul Finanțelor, Natalia Gavriliță.

Avem un comerț online în creștere, ceea ce duce la concurență neloială, pentru cei care lucrează pe piața internă. În toată Uniunea Europeană, colectele online se impozitează dacă valoarea lor depășește 22 de euro, la noi valoarea era de 300 de euro pentru mărfurile introduse de călători care folosesc transportul terestru sau de 430 de euro pentru cei care folosesc transportul aerian sau maritim. Reducem această sumă la 200 de euro. Este vorba despre comenzile online și introducem și un element de concurență pe piața internă”, a afirmat ministra Gavriliță.

Tot astăzi, cabinetul de miniștri a decis aprobarea unor măsuri fiscale draconice, care vin împotriva cetățenilor și a mediului de afaceri. Deși a anunțat consultări, Ministerul Finanțelor NU a ținut cont de recomandările mediului de business și aprobat azi în Guvern măsurile fiscale anunțate anterior: creșterea TVA pentru HoReCa, anularea amnistiei fiscale, aplicarea cu contribuții de asigurări sociale a tichetelor de masă, etc. DETALII AICI. 

Zinaida Bezverhnâi, Veaceslav Zara, seful agentiei medicamentului, agentia medicamentului, Maia Sandu, Guvernul Sandu,

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share