Politică

Încă un concurs trucat?! A fost anunțat concurs pentru șeful Vămii, dar deja se stie câștigătorul – Dorin Recean, adus în funcție de Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Finanțelor anunță concurs pentru funcția de director al Serviciului Vamal, dar câștigătorul este clar dinainte. Sursele Telegraph.md informează că Maia Sandu îl pregătește pe fostul ministru de Interne Dorin Recean pentru funcția dată.

Acesta nu va fi primul concurs trucat. Spre exemplu și la conducerea Centrului Național Anticorupție, deputații din blocul ACUM au organizat un concurs dar din start se știa că în funcția dată va ajunge omul lui Dodon, Ruslan Flocea. Așa și s-a întâmplat. De menționat că doar cu câteva săptămâni înainte Maia Sandu și Andrei Năstase vorbeau să aducă în fruntea CNA pe Laura Codruța Kovesi, fosta șefa DNA din România. Însă asta s-a dovedit a fi doar un act de propagandă.

Apoi au urmat concursuri trucate la numirea judecătorilor la Curtea Constituțională. Deși concursul din partea Parlamentului a fost câștigat de Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu, într-un final în locul lor au ajuns judecători Domnica Manole de la PPDA și Vladimir Țurcan de la PSRM, ultimul fiind votat Președintele Curții.

Revenind la Serviciul Vamal, se discută că dacă Maia Sandu nu va reuși să-l pună pe Recean șef la Vamă, atunci acesta va fi numit șef la Agenția Servicii Publice (ASP). Amintim că Dorin Recean a fost coleg de partid cu Maia Sandu în PLDM și totodată colegi de guvern, el fiind ministru de Interne, ea ministra Educației, iar Vlad Filat premier. Potrivit surselor noastre, cei doi se aflau în relații foarte bune, astfel că Filat o controla politic pe Maia Sandu prin intermediul lui Recean.

loading...

Comments are closed.