Actualitate

Încă un medic din Republica Moldova a fost răpus de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încă un medic s-a stins din viață în urma infecției cu COVID-19. Este vorba despre medicul Boian Gavril, șef al catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu” din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie.

Acesta a fost internat în Institutul de Medicină Urgentă la data de 9 mai, fiind transferat din cadrul unei instituții medicale private.

Este al 13-lea lucrător medical răpus de infecția COVID-19.

Din 27 martie până în prezent, au decedat, un medic stomatolog, o asistentă medicală ce activa în cadrul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din Chișinău, o angajată a Substației Medicale Urgente din Soroca, un medic radiolog din Chișinău, o asistentă medicală de la Spitalul Raional Fălești, şeful secţiei chirurgie a SR Orhei, un medic traumatolog din cadrul Spitalului Raional Florești, o felceră din cadrul Substaţiei AMU Căuşeni, un chirurg oncolog din Tiraspol, o asistentă medicală din cadrul secției de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Raional Cahul, un chirurg din Ceadîr-Lunga și un chirurg edoscopist din cadrul Spitalului clinic municipal nr. 1 din Chișinău.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, de la izbucnirea focarului de coronavirus de tip nou, în Republica Moldova s-au infectat 1462 de lucrători medicali.

Citește și: Un nou deces provocat de coronavirus înregistrat astăzi în RM

loading...

Comments are closed.