Social

Încă un medic, indignat de diaspora care nu vrea să cumpere poliță de asigurare medicală

Pinterest LinkedIn Tumblr

După mesajul de ieri al un medic din Republica Moldova, în care se arată revoltat că moldovenii din diasporă au pretenții să fie tratați gratuit în țară, deși nu plătesc impozite și nici nu doresc să procure polița de asigurare medicală, astăzi a mai răbufnit cineva din sistemul medical, arătându-se nemulțumită că medicii trebuie să se riște pentru viața celor reveniți de peste hotare, dar fără ca ultimii să acorde ajutor în lupta cu COVID-19.

”Deja e strigător la cer. Dragi moldoveni, o să murim cu toții nu din cauza virusului ci a răutății, egoismului și indiferenții, a mentalității pe care o avem. Toată diaspora este indignată de faptul că sunt obligați să procure polița de asigurare. Mă întreb – chiar e atât de mult pentru voi 200 €, pentru sănătatea voastră? Și noi, medicii de ce ar trebui să ne expunem riscului cu viața pentru voi? Nu credeți că și noi avem familii?? Nu credeți că și noi am putea sta acasă și să nu riscăm cu sănătatea noastră? Și nu-mi spuneți de Hippocrates când voi nu respectați obligația de a avea grijă, măcar, de sănătatea voastră nu și a noastră, pe cei care ne expuneți. Când veți realiza că nu guvernarea e responsabilă de viețile voastre ci fiecare personal?”, a scris medicul Angela Timus pe pagina dnei de pe Facebook.

Amintim că prin Dispoziția nr. 10 din 31 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, publicată noaptea trecută, a fost aprobată o nouă procedură de autorizare a curselor charter pentru repatrierea moldovenilor blocați peste hotarele țării, precum și a fost introdusă o condiție specială.

loading...

Comments are closed.